فرشید مکاری

فرشید مکاری

تکنولوژیهای نوین
فرشید مکاری

فرشید مکاری

تکنولوژیهای نوین

اینترنت اشیاء صنعتی چیست؟


اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) به کاربرد فناوری اینترنت اشیاء در تنظیمات صنعتی، به ویژه با توجه به ابزار دقیق و کنترل حسگرها و دستگاه‌هایی که فناوری‌های ابری را درگیر می‌کنند، اشاره دارد. اخیراً صنایع از ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) برای دستیابی به اتوماسیون و کنترل بی سیم استفاده کرده اند. اما با ظهور ابر و فناوری‌های وابسته (مانند تجزیه و تحلیل و یادگیری ماشین)، صنایع می‌توانند به یک لایه اتوماسیون جدید دست یابند و با آن  مدل‌های تجاری جدیدی ایجاد کنند. IIoT گاهی اوقات موج چهارم انقلاب صنعتی یا Industry 4.0 نامیده می شود. موارد زیر برخی از کاربردهای رایج برای IIoT هستند:

  • تولید هوشمند
  • دارایی های متصل و نگهداری پیشگیرانه و پیش بینی کننده
  • شبکه های برق هوشمند
  • شهرهای هوشمند
  • تدارکات متصل
  • زنجیره تامین دیجیتال هوشمند

مزایای  تجاری اینترنت اشیاء چیست ؟

مزایای اینترنت اشیاء برای تجارت به اجزاء خاص بستگی دارد. چابکی و کارآیی معمولاً ملاحظات اصلی هستند. ایده این است که شرکت ها باید به داده های بیشتری در مورد محصولات خود و سیستم های داخلی خود دسترسی داشته باشند و در نتیجه توانایی بیشتری برای ایجاد تغییرات داشته باشند.

تولیدکنندگان حسگرهایی را به تولیدات خود اضافه می‌کنند تا بتوانند داده‌ها را بصورت بلادرنگ  ارسال کنند. این می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا تشخیص دهند که چه زمانی یک جزء احتمالاً خراب می‌شود و آن را قبل از ایجاد آسیب، تعویض کنند. شرکت‌ها همچنین می‌توانند از داده‌های تولید شده توسط این حسگرها برای کارآمدتر کردن سیستم‌ها و زنجیره‌های تامین خود استفاده کنند، زیرا داده‌های بسیار دقیق‌تری در مورد آنچه واقعاً در حال وقوع است خواهند داشت.

مزایای اینترنت اشیاء برای سازمان ها چیست؟

اینترنت اشیاء چندین مزیت را برای سازمان ها ارائه می دهد. برخی از مزایا مربوط به صنعت هستند و برخی دیگر در چندین صنعت قابل اجرا هستند. برخی از مزایای رایج اینترنت اشیاء، مشاغل را قادر می سازد:

  • نظارت بر فرآیندهای تجاری کلی آنها؛
  • بهبود تجربه مشتری (CX)؛
  • صرفه جویی در زمان و پول؛
  • افزایش بهره وری کارکنان؛
  • ادغام و تطبیق مدل های کسب و کار؛
  • اتخاذ تصمیمات تجاری بهتر؛ و
  • درآمد بیشتری ایجاد کند.

اینترنت اشیاء شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا روش‌های برخوردشان با کسب‌وکارشان را بازنگری کنند و ابزارهایی را برای بهبود استراتژی‌های کسب‌وکارشان در اختیارشان می‌گذارد.

به طور کلی، اینترنت اشیاء در تولید، حمل و نقل و سازمان‌های خدماتی، با استفاده از حسگرها و سایر دستگاه‌های اینترنت اشیاء فراوان است. با این حال، موارد استفاده برای سازمان‌های کشاورزی، زیرساخت‌ها و صنایع اتوماسیون خانگی را نیز پیدا کرده است که برخی از سازمان‌ها را به سمت تحول دیجیتال سوق می‌دهد.

اینترنت اشیاء می تواند با تسهیل کار کشاورزان در کشاورزی به نفع آنها باشد. حسگرها می‌توانند داده‌های مربوط به بارندگی، رطوبت، دما و محتوای خاک و همچنین سایر عوامل را جمع‌آوری کنند که به خودکارسازی تکنیک‌های کشاورزی کمک می‌کند.

توانایی نظارت بر عملیات زیرساخت نیز عاملی است که اینترنت اشیاء می تواند به آن کمک کند. برای مثال، حسگرها می‌توانند برای نظارت بر رویدادها یا تغییرات در ساختمان‌های سازه‌ای، پل‌ها و سایر زیرساخت‌ها استفاده شوند. این کار مزایایی مانند صرفه جویی در هزینه، صرفه جویی در زمان، تغییرات کیفیت زندگی و گردش کار بدون کاغذ را به همراه دارد.

یک کسب و کار اتوماسیون خانگی می تواند از اینترنت اشیاء برای نظارت و دستکاری سیستم های مکانیکی و الکتریکی در یک ساختمان استفاده کند. در مقیاس وسیع‌تر، شهرهای هوشمند می‌توانند به شهروندان در کاهش ضایعات و مصرف انرژی کمک کنند.

اینترنت اشیاء هر صنعت را تحت تأثیر قرار می دهد، از جمله مشاغل در بخش مراقبت های بهداشتی، مالی، خرده فروشی و تولید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد